TARTARE DE THON À LA MEXICAINE

Attilus recipe

INGRÉDIENTS

Pour 4 personnes

De thon frais200 g
Filet d'anchois1
Cornichons en tranches4
Tomate mûre finement émincée1
Cuillers d’huile d’olive extra-vierge4 petites
Echalotes finement émincées2 petites
Cuillère de graines de cumin grillées½ petite
Petite cuillère de petites câpres1 petite
Cuillère d’origan séché½ petite
Petit piment rouge épépiné et finement haché
Petit bouquet de coriandre fraîche hachée
Citron vert pressé avec zeste1
Orange pressée½
Sel et poivre
De pain au levain4 tranches
D’ail coupée en deux1 gousse
Cuillers de crème sure4 petites
De caviar30 g
Quelques feuilles de roquette pour la garniture
Petite cuillère d’huile d’olive extra-vierge pour la cuisson1

PRÉPARATION

1. Using a sharp knife, cut the tuna into strips, then cut each strip in half lengthways, then lay all the strips horizontally across your chopping board. Now slice along the tuna as thin as you can into small dice.

2. Place the tuna into a medium sized bowl and set aside.

3. Using the back of a knife, crush the anchovy fillet into a paste and put into a small bowl, add the rest of the ingredients and mix well, now add to the tuna and season with salt and pepper.

4. Toast the sourdough until slightly charred, rub with garlic and spread with sour cream.

5. Divide the tuna mix between the 4 toasts, top with the caviar and serve with a twist of pepper, rocket leaves and olive oil.

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